Menu

Sprawdź co dobrego dla ciebie mamy

Przekąski

Pstrąg na kwaśno

pstrąg świeży, zalewa do ryb - 100 g

14

Śledź po Kaszubsku

śledź w oleju z cebulką - 120 g

12

Pajda chleba

smalec swojski, chleb, ogórek kiszony - 120 g

10

Ozorek w sosie tatarskim

ozorek wieprzowy w sosie tatarskim - 130 g

16

Zupy

Rosół

domowy z makaronem - 350 g

10

Pomidorowa

z makaronem - 350 g

13

Flaki wołowe

z pieczywem - 350 g

16

Szefowej

codziennie inna - zapytaj kelnera - 400 g

15

Sałatki

Grecka

ser favita, pomidor, ogórek świeży, oliwki, cebula - 150 g

18

Cezar

kurczak, sałata lodowa, parmezan, grzanki - 200 g

20

Z ananasem

seler konserwowy, ananas, szynka, por, kukurydza, ser, majonez - 200 g

20

Carpaccio z buraka

burak, ser favita, mix sałat, słonecznik - 200 g

18

Dania mięsne

Kotlet schabowy panierowany

frytki, surówka z kapusty - 130 g

32

Sznycel wieprzowy z jajkiem

ziemniaki puree, surówka z marchwi - 120 g

34

Zraz wołowy

ziemniaki puree, kuleczki ziemniaczane, sałatka z buraczków - 160 g

46

Placek po węgiersku

surówka z kapusty - 400 g

41

Polędwica wieprzowa

w sosie borowikowym, ziemniaki, surówka z marchwi - 90 g

44

Golonka w kapuście

pieczona w kapuście, ziemniaki, musztarda, chrzan - 300/450 g

42

Karkówka pieczona

w sosie własnym z kapustą, cząsteczki ziemniaczane - 90/240 g

38

Dania z drobiu

Kotlet de Volaille

masło, frytki, zestaw surówek - 130 g

37

Wątróbka drobiowa

z jabłkami i cebulką, ziemniaki, ogórek kiszony - 100/200 g

32

Udko z kaczki

z jabłkami, ziemniaki, sałatka z buraczków - 150 g

38

Pierś z kurczaka

zapiekana z mozzarellą i suszonymi pomidorami, frytki, surówka z marchwi - 140 g

37

Dania rybne

Pstrąg z rusztu

frytki, surówka z kapusty - 300 g

46

Filet z dorsza sauté

ziemniaki, surówka z kapusty - 200 g

45

Sandacz w sosie borowikowym

ziemniaki, surówka z kapusty - 200 g

52

Lin po kaszubsku

ziemniaki, sałatka z buraczków - 150 g

41

Pstrąg z wody

ziemniaki, surówka z marchwi - 200 g

39

Pierogi

Z ruskim nadzieniem

okraszone masłem, surówka z kapusty - 250/350 g

25

Z kapustą i grzybami

z cebulką podsmażane - 300 g

25

Ze szpinakiem

- 250 g

20

Z mięsem

surówka z kapusty - 250/350 g

30

Desery

Ciasto szefowej

codziennie inne - zapytaj kelnera - 150 g

12

Deser lodowy z owocami

3 gałki, owoce - 150 g

15

Szarlotka z lodami

- 150 g

15

Dla dzieci

Naleśniki

dwie sztuki - 200 g

22

Nuggetsy

frytki, surówka - 50 g

20

Tortilla z kurczakiem

tortilla, mix sałat, ogórek, papryka, ser, sos czosnkowy - 200 g

20

tel: 59 822 26 42

e-mail: restauracjakaszubianka@onet.pl

77-100 Bytów
Wojska Polskiego 26